Terveisiä satumaailmoista!

WP_20160109_001

Täällä piti olla hurjan kylmä. Torstaina kaupan seinässä mittari näyttikin -35 astetta, ja kylmä tuntui keuhkoissa asti. Minun puolestani kylmä olisi saanut jatkua. Ei olisi haitannut, jos olisi pitänyt vain pysytellä sisällä mökissä takkatulen lämmössä kirjoittaen, lukien ja rommikaakaota nauttien…mutta eilen oli jo paljon lauhempaa.

Reissun ohjelmaan on kuulunut käsikirjoituksen läpikäynti. Sain homman päätökseen jo toisena päivänä täällä. Aloittaminen oli taas vaikeaa, mutta nälkä kasvoi syödessä, ja sain ahkeroitua urakan päätökseen jo eilen.

Tänään lähetin uuden version käsikirjoituksesta kustannustoimittajalle. Uuteen versioon on lisätty yksi luku, joka on aiemmin jätetty käsikirjoituksesta pois ja jota tuunasin kässäriin lisättäväksi jo ennen tänne tuloa.

Tänne Äkäslompoloon saavuttuani soitin täkäläiselle Markku Kurkkiolle, joka on jo aiemmin kääntänyt käsikirjoitukseni yhden version osia paikalliselle murteelle. Markku lupasi tehdä niin taas, kun kirjan vihoviimeinen versio on olemassa. Sellainenkin päivä vielä tulee.

Jos käsikirjoituksen parissa puuhastelu on ollut yhdenlaisessa satumaailmassa kulkemista, eräänlainen satumaailmansa on myös luonto täällä. Lappi on ihmeellinen paikka. Ajankulku ja oleminen täällä on ihan omanlaistaan. Ei sitä voi selittää. Se pitää kokea.

WP_20160109_011

Ps. Kirjailijakuvaus, josta kerroin aiemmin, oli loppiaisena kuvaajan kotona. Valmiita kuvia sain nähtäväksi vielä saman päivän aikana. Taas kerran voi todeta, että joka hommaan on olemassa ammatti-ihminen. Olin todella tyytyväinen kuviin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s