Chevre-salaattia ja Jeanne d’Arc -teetä

Tapasin kustannustoimittaja Laura-Niemi Pynttärin viime perjantaina työpäivän päätteeksi helsinkiläisessä kahvilassa (ja söin chevre-salaattia ja join Jeanne d’Arc teetä, ja kyllä, juoman nimi vaikutti valintaan). Tapaamispaikan valitsemiseen kysyin neuvoa kaupunkilaisserkultani. Tämä korsolaisserkku kun ei juuri Helsingin kahviloiden penkkejä kuluta. Perjantaina oli kuitenkin painava syy hilata itsensä isolle kirkolle.

On hurjan hienoa, että oma kirja tulee julkaistuksi. Vielä hienommaksi asian tekee se, että saa olla tekemisissä kustannustoimittajan kanssa, joka vaikuttaa lempeältä ja jonka silmät kuuntelevat. (Lue: avauduin ja olin ehkä liikaa oma itseni.) Lauralla on punaiset hiukset ja koira, ja hän lukee paljon. Hyviä merkkejä! 🙂 Tykkään! Vaikkei tässä nyt ensisijaisesti minun tykkäämisilläni ole väliä, vaan sillä että kirja kasvaisi parhaimmaksi mahdolliseksi itsekseen.

Siitä puheen ollen. Tunnustin Lauralle, etten ole vielä alkanut ahertaa käsikirjoituksen parissa uudelleen, vaikka olen saanut Lauran kommentit ja korjausehdotukset. (Olen vain hypistellyt kotiin saapunutta kässäriä eikä se varsinaisesti edistä asioita.) Onnekseni sain kuulla, ettei muutos- ja korjaustöiden kanssa ole kiire. Palautan uuden version tekstistä Lauralle viimeistään tammikuun puolessa välissä. On hyvä saada korjaus- ja kirjoitushommille takaraja, sillä pakko on paras muusa, kuten olen joskus kuullut. Deadline antaa tekemiselle raamit.

Jonain päivänä koittaa sekin hetki, kun käsikirjoitus annetaan graafikolle, joka tekee luonnoksen kirjan kannesta. Luonnos kuulema hyväksytetään minulla. Hih! Vaikea kyllä nähdä itseäni kitisemässä kansiehdotuksesta. Ihan mahtavaa, että kirja saa ylipäätään kannet.

Ehkä jo ensi viikonloppuna pistäydyn vierailulla käsikirjoituksen maailmassa…

V__16A2

Kuva: Kerttu Pohjalainen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s