Postia kustannustoimittajalta

WP_20151115_004

Käsikirjoitus saapui tällä viikolla kotiin. Sitä on nyt hypistelty, ja kustannustoimittajan saatekirje on luettu (myös ääneen miehelle ja kuopukselle). Edessä on taas käsikirjoituksen läpi kulkeminen. Edessä oleva työmaa tietysti vähän jännittää, mutta toisaalta tiedän, että kirjan maailma vie minut taas mukaansa. Viihdyn niiden tyyppien kanssa! Toivon, että voin järjestää viikonlopun verran yhteistä aikaa minulle ja kässärille. Aikaa, jolloin voin hypätä syvälle tarinan sekaan ja uida siellä kaikessa rauhassa.

Oli ilahduttavaa huomata, miten tarkkaan kustannustoimittaja Laura Niemi-Pynttäri oli tekstin lukenut ja miten osuvia huomioita hän oli tekstistä tehnyt. Laura oli löytänyt tekstistä myös huomattavan määrän kirjoitusvirheitä 🙂

Saatekirjeessä Laura kirjoittaa: ”Jostain syystä ajattelin tätä lukiessani Peter Franzenin omaelämäkerrallista romaania Tumman veden päällä, mutta ehkä näissä on samaa vain se, että kummassakaan kirjassa ihmiset eivät ole yksiselitteisesti hyviä tai pahoja.” Niinhän se on. Kuten Eino Leino on viisaasti kirjoittanut runossaan Hymyilevä Apollo: Ei paha ole kenkään ihminen, vaan toinen on heikompi toista.

Laura toteaa myös, ettei kirjan ääni ole ”se tavanomaisen haikea vaan ennemmin ronski ja suora”. Hyvä, jos niin on. Itse en ole tiennyt tai ajatellut kirjoittavani erityisen ronskisti ja suorasti.

On hienoa saada palautetta (niin kehuja kuin kritiikkiä) tekstistään, kun palautteen antaja on perehtynyt tekstiin huolella. Erityisen arvokkailta tuntuvat ne huomiot, joita ei itse ole tullut ajatelleeksi tai joita ei ole osannut sanoittaa.

Luulenpa, että Franzenin kirja Tumman veden päällä (Tammi) menee lukulistalleni. Marraskuun lukuhaasteen ansiosta on tullut luettua paljon tavallista enemmän. Kunpa tästä lukuhaasteesta ymmärtäisi ottaa jotain mukaansa haasteen jälkeiseen elämään. Kaiken kiireen ja mukakiireen keskellä lukeminen on hyvä keino varastaa aikaa rentoutumiselle, rauhoittumiselle ja mielekkäälle tekemiselle.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s